ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Γηροκομείο Αθηνών

Στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού, διοργανώθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών σεμινάριο πρώτων βοηθειών, το οποίο προγραμματίσθηκε για την Παρασκευή 12/01 και την Τετάρτη 17/01/2024. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου καταρτίσθηκε από το τμήμα νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εισηγητές του σεμιναρίου κα Ε. Ροδίτη και ο κ. Κ. Παντικίου επικέντρωσαν, κυρίως, στην αντιμετώπιση περιστατικών Καρδιο-πνευμονο-αναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α) και πνιγμών. Πέραν από τη θεωρητική προσέγγιση, το σεμινάριο περιελάμβανε και την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων. Τα μαθήματα παρακολούθησαν εκτός από το νοσηλευτικό και προσωπικό φροντίδας του Γηροκομείου, το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος, καθώς και σπουδαστές-τριες του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Γηροκομείο Αθηνών.

Τα μαθήματα παρακολούθησαν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑ κ. Κωνσταντίνος Σολδάτος, και η υπεύθυνη του Τμήματος Νοσηλευτικής, καθηγήτρια ΕΚΠΑ, κα Παναγιώτα Σουρτζή, η οποία υποσχέθηκε την υποστήριξη του Πανεπιστημίου και με άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα είναι χρήσιμα για το προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών.

Pin It on Pinterest