Δημιουργική Απασχόληση

‘Ένα νέο τμήμα άνοιξε τις πόρτες του στο Γηροκομείο Αθηνών. Πρόκειται για το τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης. Φτιάξαμε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο όπου εκεί θα απολαμβάνουν οι ηλικιωμένοι μας τη χαρά της δημιουργίας. Θα ασχολούνται με παντός είδους υλικά έτσι ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον τους μέσω διαφορετικών ερεθισμάτων.

Δραστηριότητες όπως: η ζωγραφική, η κατασκευή κεριών, γύψινων και πήλινων διακοσμητικών, το κέντημα, το πλέξιμο, η κηπουρική και άλλες καλλιτεχνίες θα λαμβάνουν χώρα στο τμήμα.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε ενοίκου θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση ώστε να προσφέρεται ευχάριστος χρόνος και να κυλά εποικοδομητικά η ώρα τους.

Στο χώρο αυτό μπορούν να προσέρχονται καθημερινά η πλειοψηφία των ενοίκων του Γηροκομείου, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο άνοιας ή κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Μέσα από τη συζήτηση, τη συνεργασία και τη δημιουργία, εκτός από τις ευχάριστες στιγμές που θα περνάνε, ενισχύεται και βελτιώνεται η μνήμη και η γνώση, νιώθουν χρήσιμοι και δραστήριοι και με αυτόν τον τρόπο επηρεάζεται θετικά η καθημερινότητά τους.

Η Ομάδα μας

Ελισσάβετ Κυριακίδου
Κυριακίδου Ελισσάβετ
Υπεύθυνη Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης

Pin It on Pinterest