Η ιστορία μας

Η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο  αποκαλείται στη συνέχεια και ΕΕΑ,  είναι δημιούργημα κυρίως της πρωτοβουλίας και της φιλανθρωπίας του ιδιωτικού τομέα. Είχε κατά καιρούς, όχι όμως πάντοτε, και την υποστήριξη της πολιτείας. Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της αντιμετώπισε πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Τις ξεπέρασε όλες χάρη στην γενναιοδωρία των ευεργετών της .
 
Την 23 Αυγούστου 1864 συνήλθε μια ομάδα Φιλάνθρωπων, εκλεκτών μελών της Αθηναϊκής Κοινωνίας. Έλαβε το λόγο ο Γεώργιος Βακαλόπουλος, καθηγητής του Α Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών, και πρότεινε τη δημιουργία μιας Εταιρείας που θα αναλάμβανε την περίθαλψη των επαιτών εκείνων οι οποίοι ήταν «άξιοι  ελέους». Υπολόγισε το αναγκαίο χρηματικό ποσό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να το συγκεντρώσουν.
 
Οι ακροατές του δέχτηκαν την βασική του πρόταση και έτσι γεννήθηκε η ΕΕΑ.
Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, η ΕΕΑ έζησε μεγάλες στιγμές δόξας αλλά και μεγάλων προβλημάτων. Ήταν όμως πάντα εκεί , δίπλα στην Ελληνική Κοινωνία, προσφέροντας έργο αγάπης και μεγάλης Ελεημοσύνης και για το λόγο αυτό, δεκάδες επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι συμπολίτες μας, δώρισαν ακίνητα και άλλα περιουσιακά τους στοιχεία στην ΕΕΑ.
Τα τελευταία χρόνια, της κρίσης και της δοκιμασίας που περνάει ο Ελληνικός λαός, θύμα της έπεσε και η ΕΕΑ.
 
Η σημερινή κατάσταση της ΕΕΑ, μας αφήνει μια θλίψη για αυτό που βλέπουμε, αλλά σύντομα θα αναστραφεί η κατάσταση και όλοι θα είμαστε υπερήφανοι για την νέα ΕΕΑ που θα δημιουργήσουμε συνδέοντας το λαμπρό χθες με το φερέλπιδο αύριο.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΕΑ
 
Ζώης Κολιός

Η Αποστολη μας

Η Διοίκηση είναι όργανο στη διάθεση του σκοπού της ΕΕΑ που είναι ένας και μοναδικός: “Αξιοπρεπή διαβίωση με υψηλά στάνταρ των πραγματικών ιδιοκτητών της ΕΕΑ που είναι οι ένοικοί της”!

Το οραμα μασ

  • Ανακαίνιση και λειτουργία και των 10 περιπτέρων φιλοξενίας της ΕΕΑ ώστε να φιλοξενούνται 500 ένοικοι και να εργάζονται 300 αξιοπρεπώς αμοιβόμενα άτομα.
  • Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών και των τμημάτων της ΕΕΑ.
  • Υψηλή παροχή φιλοξενίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Η ΕΕΑ να καταστεί παγκόσμιο πρότυπο κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων.
  • Τακτοποίηση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΕΑ.

οι αξιεσ μασ

  • Πολιτισμός σε μία χώρα είναι η συμπεριφορά από μέρους της πολιτείας ή των φορέων στα παιδιά, στα άτομα με ειδικές ικανότητες και στην τρίτη ηλικία.
  • Η ποιότητα των εργαζομένων όσον αφορά την επιστημονική τους κατάρτιση και τον ψυχικό τους κόσμο έχει άμεση αντανάκλαση στα χαμόγελα, στα πρόσωπα και στον ψυχισμό των φιλοξενούμενών μας.
  • Η ΕΕΑ αποτελεί την πύλη μεταξύ γης και ουρανού. Το φως της ΕΕΑ πρέπει να φωτίζει τις σκέψεις και τις ενέργειες καθενός που ασχολείται με το μοναδικό κομμάτι αυτό που λέγεται Γηροκομείο Αθηνών.

η προσφορα μασ

0
χρόνια παρουσίας
και προσφοράς στην Ελληνική Κοινωνία
0
φιλοξενούμενοι – ένοικοι
0
περίπτερα φιλοξενίας
σε εγκαταστάσεις 55 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας
0 +
ακίνητα προς εκμετάλλευση

Διοικητικο Συμβουλιο

Ζώης Κολιός
Πρόεδρος

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

Pin It on Pinterest