Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μεγάλη και ευλογημένη ημέρα για την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών, αποτέλεσε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης στο Γηροκομείο Αθηνών, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ε.Ε.Α. κ. Σπύρου Χαμακιώτη.

Στην Αυτού Παναγιότητα επιφυλάχθηκε λαμπρή υποδοχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και τη συμμετοχή της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κας Σοφίας Ζαχαράκη, του τ. Αντιπροέδρου της Βουλής τ. Ελλήνων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, του Αν. Υπουργού κ. Άγγελου Συρίγου, της Αντιδημάρχου Αθηναίων, κας Κατερίνας Γκαγκάκη, μελών του Κοινοβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων, σύσσωμου του Δ.Σ. της Ελεήμονος, καθώς και τη συμμετοχή του προσωπικού, των φιλοξενουμένων του Γηροκομείου Αθηνών και πλήθους επισκεπτών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε πανηγυρική δοξολογία στον Ι.Ν Αγίου Ανδρέα του Γηροκομείου, πλαισιωμένος από τον Μητροπολίτη Λαοδικείας και επικεφαλής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Θεοδώρητο, ιερείς της συνοδείας Του, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, π. Θεόδωρου Γρηγοράκη και πλήθους κληρικών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Πρόεδρος κ. Χαμακιώτης προσφωνώντας τον Παναγιότατο, αναφέρθηκε στην πολυσχιδή και παγκόσμια προσωπικότητα Του, ως Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τόνισε τους στενούς δεσμούς της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών με την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, οι οποίοι ενδυναμώθηκαν, ακόμη περισσότερο, μετά την κατά χρήση παραχώρηση του εν Αθήναις Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να αποτελέσει έδρα και λειτουργικό χώρο του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσώπησης του Πατριαρχείου.

Στην αντιφώνησή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε και αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς προς τον κάθε αναξιοπαθούντα, τονίζοντας ότι η φιλανθρωπία αποτελεί τον πυρήνα του Χριστιανικού ήθους, το οποίο εκδηλώνεται με την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών για την ιστορική απόφαση να παραχωρηθεί ο Ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου για τις λειτουργικές ανάγκες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Αθήνα και συνεχάρη τους εργαζομένους για το έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο Αθηνών.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., την οποία ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Σολδάτος, απονεμήθηκε στην Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη, ο τιμητικός τίτλος του Μεγάλου Ελεήμονος, για το συνολικό έργο ποιμαντικής και φιλανθρωπικής δράσης και στάσης Του.

Την τιμητική αυτή διάκριση, η οποία αποδίδεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Ιδρύματος, απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Σπύρος Χαμακιώτης, επιδίδοντας στην Α.Θ.Π. τη σχετική απόφαση του Δ.Σ, αποτυπωμένη σε πάπυρο, μαζί με χρυσό μετάλλιο, το οποίο φέρει ανάγλυφη την εικόνα του Αγίου Ανδρέα, προστάτη του Γηροκομείου Αθηνών.

Επ’ ευκαιρίας της ευλογητής επισκέψεως του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, εντοιχίσθηκε αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα, στην είσοδο του Ναού του Αγίου Ανδρέα, την οποία αποκάλυψε ο Παναγιώτατος, ο οποίος, στη συνέχεια, φύτεψε στον περίβολο του Γηροκομείου Αθηνών, μια ελιά, ως σύμβολο της ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με λιτή δεξίωση που παρέθεσε η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, στον χώρο του εντευκτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι τρόφιμοι του Γηροκομείου, οι εργαζόμενοι και λοιποί παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να τύχουν της Πατριαρχικής ευλογίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κύριο Σπύρο Χαμακιώτη, οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Αθηνών, διοργανώνοντας μια μικρή γιορτή για τα προσωπικά του γενέθλια. Η έκπληξη, αλλά και η χαρά ήταν έκδηλη στο πρόσωπο του Προέδρου, ο οποίος ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την υποστήριξή τους προς τη Διοίκηση, αλλά  και για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους του Γηροκομείου μας.

Παρόντες, στη μικρή γιορτή, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Κωνσταντίνος Σολδάτος.

Ανθρώπινες στιγμές που, όμως, συμβάλουν στη δημιουργία του καλού κλίματος που είναι απαραίτητο για την επίτευξη του φιλανθρωπικού έργου που επιτελείται στο ίδρυμά μας.

Χρόνια Πολλά κύριε Πρόεδρε!!!

Γηροκομείο Αθηνών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κας ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ

Αγαπητέ κ Σολδάτο

Όπως ξέρετε η Ζωρζέτα Θεμελή έφυγε από τη ζωή στις 29/06 με ήρεμο τρόπο, μέσα στον ύπνο της.

Εμεινε στο Γηροκομείο Αθηνών 6 μήνες , είχα καθημερινή ενημέρωση και πολύ συχνές επισκέψεις γιατι δεν υπάρχει κανένας συγγενής έστω και μακρινός.

Επρόκειτο για μια γυναίκα 92 ετών με απόλυτη πνευματική διαύγεια και με πολλές απαιτήσεις, στις οποίες ανταποκρινόταν το προσωπικό του περιπτέρου Βασ. Όλγα με υποδειγματικό τρόπο.

Επειδη έχω άμεση αντίληψη θέλω να σας συγχαρώ για το επίπεδο περίθαλψης που περέχετε σαν ίδρυμα.

Η προϊσταμένη  είναι από τις πιό ενημερωμένες και υπεύθυνες που έχω συναντήσει τόσα χρόνια σαν νοσοκομειακός γιατρός που ήμουνα.

Ενημέρωνε έγκαιρα τον κ Ρουσσάκη   όταν έβλεπε κάποιο πρόβλημα, έδινε λύσεις σε προβλήματα και δυσκολίες της Θεμελή., ανάλογη ήταν και η στάση του υπόλοιπου νοσηλευτικού προσωπικού.

Η ιατρική φροντίδα ηταν άψογη τοσο ως προς το επιστημονικό σκέλος όσο και ως προς την ανθρώπινη επαφή.

Θεωρώ ότι η γυναίκα αυτή ,που ενώ πέρασε τη ζωή της μέ μεγάλη οικονομική άνεση, κατέληξε σε οικονομική ανέχεια, είχε την τύχη να δεχθεί τους τελευταίους μήνες της ζωής της μια αξιοπρεπή φροντίδα.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμβάλλουν  στο να έχετε ενα τέτοιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών.

Σας εύχομαι να έχετε τη δύναμη να συνεχίσετε το τόσο σημαντικό έργο που κάνετε.

Μαριάννα Μπενρουμπή

Παθολόγος- Διαβητολόγος

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Μετά από αίτημα της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών, η Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) διοργάνωσε, στις 19 και 26/6/2024, εκπαιδευτικές ημερίδες για το νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών, πάνω σε θέματα φροντίδας και νοσηλείας ηλικιωμένων.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν η κα  Μαντζώρου Μαριάννα, αναπληρώτρια καθηγήτρια γεροντολογικής νοσηλευτικής και Πρόεδρος του εκπαιδευτικού συμβουλίου της γεροντολογικής νοσηλευτικής ειδικότητας, η κα Αδαμακίδου Θεοδούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινοτικής νοσηλευτικής και κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, η κα Αποστολάρα Παρασκευή, επίκουρη καθηγήτρια κοινοτικής νοσηλευτικής,  Διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου κατ’ οίκον νοσηλείας με έμφαση στη δια πολιτισμική φροντίδα υγείας και η κα Κορέλη Αλεξάνδρα, επίκουρη καθηγήτρια περιεγχειρητικής νοσηλευτικής.

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Σολδάτος, προλογίζοντας το πρόγραμμα, ευχαρίστησε τις  καθηγήτριες του ΠΑΔΑ, για την πρωτοβουλία τους να προετοιμάσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία του ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αφού οι σπουδαστές/τριες του τμήματος νοσηλευτικής εκπαιδεύονται, πρακτικά, στις ΜΦΗ του Γηροκομείου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν και νοσηλεύτριες του ΙΑΣΩ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γηροκομείου Αθηνών, πάνω σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Δούκας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΑΘΗΝΩΝ

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησε, τη Δευτέρα το πρωί (17/06/2024) ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας. Τον κ. Δούκα υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο ίδρυμα ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Χαμακιώτης, συνοδευόμενος  από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Κωνσταντίνο Σολδάτο και υπηρεσιακά στελέχη της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών.

Ο κ. Δούκας περιηγήθηκε στους χώρους, τις υποδομές  και τις πτέρυγες φιλοξενίας και συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους στο Γηροκομείο Αθηνών. Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για τη εν γένει λειτουργία και τις προοπτικές του ιδρύματος. Επίσης επισκέφθηκε τον χώρο του κήπου, όπου ηλικιωμένοι τρόφιμοι συμμετείχαν στο φύτεμα του  θεραπευτικού λαχανόκηπου, με τη βοήθεια γεωπόνων του Δήμου Αθηναίων, με επικεφαλής την κα Ελισάβετ Μπαριάνη, προϊσταμένη του τμήματος Ανθεκτικότητας του Δ.Α. και στελεχών εθελοντικής οργάνωσης Fusilli (urban food planning).

Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στο Γηροκομείο Αθηνών και υποσχέθηκε την αμέριστη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων στο έργο της Διοίκησης. Ως συμβολική κίνηση, ο κ.  Δούκας φύτεψε ένα εξωτικό δέντρο (γιακαράντα), στον χώρο, προκειμένου να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του ιστορικού ιδρύματος.

Παρόντες στην επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Νίκος Χρυσόγελος, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΜ Α.Ε, κ. Μαρινάκης, ο Σύμβουλος Ταμίας κ. Άγγελος Λέντης, οι Πρόεδροι των Επιτροπών του Δ.Σ., καθηγήτριες της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κες Βάσω Γεννηματά και Ασημίνα Μητράκου, ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας κ. Αλέξανδρος Παπατσώρης μαζί με Δικηγόρους της Υπηρεσίας, καθώς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του ιδρύματος.

Ελένη Πετρουλάκη

Η ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με πρωτοβουλία της κας Ελένης Πετρουλάκη διοργανώθηκε μάθημα ειδικής εκγύμνασης για άτομα της τρίτης ηλικίας, στο Γηροκομείο Αθηνών. Η γνωστή γυμνάστρια έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευεξίας στους ηλικιωμένους τρόφιμους του γηροκομείου μας, με τη συνοδεία κατάλληλης μουσικής υπόκρουσης.

Τη γυμνάστρια υποδέχτηκαν και ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία της, ο πρόεδρος, κ. Σπύρος Χαμακιώτης και ο γενικός διευθυντής κ. Κώστας Σολδάτος, ενώ πολλοί εργαζόμενοι από το προσωπικό  βρήκαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί της.

Μαζί με την κα Πετρουλάκη οι δύο από τις τέσσερις κόρες της,  Δωροθέα και Μίλα με τη φίλη τους Ντανιέλα, συμμετείχαν στο πρόγραμμα της γυμναστικής.

Οι συμμετέχοντες ηλικιωμένοι του γηροκομείου Αθηνών απόλαυσαν μια ώρα γεμάτη ρυθμό, ένταση  και χαρά, ζήτησαν δε  από την κα Πετρουλάκη να επαναλάβει το πρόγραμμα αυτό μετά το καλοκαίρι, πρόταση την οποία αποδέχθηκε η γνωστή γυμνάστρια

Τα ηχητικά και τον ήχο επιμελήθηκε, εθελοντικά, ο κ. Βαγγέλης Λουκίσας.

Γηροκομείο Αθηνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.Α. – ΤΕΤΑΡΤΗ, 3/7/2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00΄ ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών, το Δ.Σ. αποφάσισε τη σύγκληση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Ιουλίου  2024, και ώρα 17:00΄ στην αίθουσα του εντευκτηρίου του Γηροκομείου Αθηνών (Λ. Κηφισίας 137 & Λάμψα 2, Αθήνα,) με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός – Έγκριση
  3. Προϋπολογισμός – Υλοποίηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού – Έγκριση
  4. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
  5. Έγκριση Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Ε.Ε.Α.

Την ίδια ημέρα, αμέσως μετά τη συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γ.Σ., θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της έκτακτης Γ.Σ., η οποία συγκαλείται, υποχρεωτικά, σύμφωνα με το άρθρο 13 εδ. Β΄ του καταστατικού της ΕΕΑ, κατόπιν αιτήσεως που υπεβλήθη από τον προβλεπόμενο αριθμό μελών της ΕΕΑ :

  1. Ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου εξυγίανσης, τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου.
  2. Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του σωματείου και τον οικονομικό προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.
  3. Θέματα εσωτερικής λειτουργίας του σωματείου, συνδρομές, εκκαθάριση μητρώου μελών. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων.
  4. Εκποίηση ακινήτων του σωματείου. Επιλογή ακινήτων προς εκποίηση, καθορισμός διαδικασίας εκποίησης, προσδιορισμός τιμήματος, καθορισμός χρόνου διενέργειας της διαδικασίας εκποίησης και εντολή – εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια. Συζήτηση – Λήψη αποφάσεων.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης (τακτικής και έκτακτης Γ.Σ.).

Η παρούσα πρόσκληση έχει αναρτηθεί στο  site  της ΕΕΑ  (https://eea-gp.gr) και θα αποσταλεί στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού. Η έκθεση του άρθρου 10 παρ. 3 του καταστατικού θα αναρτηθεί στο site  της ΕΕΑ.

Παρακαλούνται τα μέλη της Ε.Ε.Α., να τακτοποιήσουν, εγκαίρως, τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες των Συνελεύσεων.

Αθήνα 11 Ιουνίου 2024

Ο Πρόεδρος

Σπυρίδων Χαμακιώτης

Πατέτσος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΠΑΤΕΤΣΟΥ

ΠατέτσοςΜε θλίψη, αποχαιρετούμε τον γνωστό τραγουδιστή Νάσο Πατέτσο, ο οποίος έφυγε από κοντά μας, χθες, 22/5/2024 και σε προχωρημένη ηλικία, 101 ετών, έχοντας  ζήσει τους τελευταίους 7 μήνες της ζωής του, στον φιλόξενο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών.

Ο Νάσος Πατέτσος υπήρξε μια από τις εμβληματικές μορφές του Ελληνικού τραγουδιού, αγαπημένος τραγουδιστής στις δεκαετίες 1940, 50, 60 και 70,  έχοντας αφήσει, σημαντικό στίγμα στην Ελληνική μουσική, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και τις αξέχαστες επιτυχίες που ερμήνευσε.

Ο Νάσος Πατέτσος συμμετείχε, πρόσφατα, σε διαγωνισμό ποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, αποσπώντας το πρώτο βραβείο.

Από τις τελευταίες τραγουδιστικές στιγμές του Νάσου Πατέτσου σε εκδήλωση του Γηροκομείου Αθηνών.
Από την απονομή του πρώτου βραβείου στον διαγωνισμό ποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων (21/3/2024), για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας (στη φωτογραφία εμφανίζονται, επίσης, η Αντιδήμαρχος Ενεργούς Γήρανσης, κα Όλγα Δούρου και ο Πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών κ. Σπύρος Χαμακιώτης).
ΧΟΕ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Επίσκεψη αγάπης και προσφοράς πραγματοποίησαν στο Γηροκομείο Αθηνών, τα μέλη και η νεανική χορωδία των Ορθόδοξων Χριστιανικών Ενώσεων, την Κυριακή του Θωμά (12/5/2024). Προσέφεραν δώρα στους ηλικιωμένους και παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα, χαρίζοντας στιγμές κεφιού και αναψυχής στους φιλοξενουμένους μας. Ο π. Ηλίας Δροσινός,  επικεφαλής της ομάδας, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο Αθηνών. Ο Πρόεδρος, κ. Σπύρος Χαμακιώτης ευχαρίστησε τα μέλη της οργάνωσης για την πρωτοβουλία τους και συνεχάρη τον π. Ηλία για το δημιουργικό έργο της οργάνωσης.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Γεν. Διευθυντής, κ. Κωνσταντίνος Σολδάτος και ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Ε.Α., κ. Αλέξανδρος Παπατσώρης.

Οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του Γηροκομείου μας τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τους επισκέπτες, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ευχαρίστησης.

Pin It on Pinterest