ΔΕΣΜΟΣ

Δωρεά διατακτικών αξίας 500€ από το μη κερδοσκοπικό σωματείο “ΔΕΣΜΟΣ” στο Γηροκομείο Αθηνών

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» ανταποκρινόμενο στο αίτημα μας για την ομαλή σίτιση των ηλικιωμένων μας, προσέφερε 5 διατακτικές από τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης συνολικής αξίας 500 ευρώ για την αγορά κρεάτων.

ΔΕΣΜΟΣ

Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε υγεία και πάντα διάθεση για προσφορά .

Γηροκομείο Αθηνών

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με την από 10.1.2023 υπογραφή του Συμφώνου Εξυγίανσης από τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών, κ. Σπύρο Χαμακιώτη,  κατόπιν της έγκρισης του Σχεδίου Εξυγίανσης που υπέβαλε το σωματείο « Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» Γηροκομείο Πτωχοκομείο, βάσει του άρθρου 55 και 56 του Ν. 4262/2014, αφενός ρυθμίζονται οι οφειλές του σωματείου και περιγράφονται οι τρόποι εισροής εσόδων προς εξόφλησή τους, δια της αναστολής των αναγκαστικών κατασχέσεων που  εκχωρούσαν τις απαιτήσεις του σε οφειλέτες αυτού, δια της  αξιοποίησης της περιουσίας του, δια της χρηματοδότησης αυτού, αφετέρου δε, περιφρουρείται και η επιτέλεση του φιλανθρωπικού σκοπού του,  δια της ανακαίνισης των κτιρίων του και φιλοξενίας περισσότερων ηλικιωμένων και εξ αυτών πολλών απόρων, λόγω της λειτουργίας και διαβίωσης των οποίων, αντίστοιχα, εξασφαλίζεται και η απασχόληση δεκάδων εργαζομένων για την παροχή υπηρεσιών νοσηλευτικής και διοικητικής μορφής.

Ταυτόχρονα η εποπτεύουσα αρχή του Γηροκομείου Αθηνών και ο Δήμαρχος Αθηναίων δικαιώνονται όχι μόνο για την κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους αλλά και κατά συνείδηση, επιλογή «της διάσωσης του Γηροκομείου Αθηνών»  και την με την διαρκή βοήθειά του εξεύρεση του τρόπου διάσωσής του που επικυρώθηκε από τους ανωτέρω υπογράψαντες το Σύμφωνο Εξυγίανσης.

Πάντες οι ανωτέρω, που με την ενεργή συμπαράσταση των εργαζομένων, έδωσαν «πνοή ζωής» στο Γηροκομείο Αθηνών, εξασφάλισαν την λειτουργία του και την παροχή του έργου του «και σ αυτό τον αιώνα» που χαρακτηρίζεται από τα χρώματα της αποξένωσης και της λησμονιάς αλλά και της έντονης κοινωνικής ανάγκης για «προστασία της τρίτης ηλικίας εκτός της οικογενείας», που όλο και υψώνεται απειλητικά πάνω από τα ειθισμένα για την ελληνική κοινωνία «φρούρια» της ελληνικής οικογένειας που είχε τους ηλικιωμένους «μέσα στο σπίτι».

Το Γηροκομείο Αθηνών είναι  οι άνθρωποί του και στο διάβα τους, συνοδοιπόροι, πλέον, είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων και η πολιτεία με τους θεσμούς της.

Τους ευχαριστούμε.

Σ αυτή την νέα σελίδα του Γηροκομείου Αθηνών, πέραν όλων των άλλων,  σχεδιάζουμε και προσδοκούμε, η διαβίωση των ηλικιωμένων στους χώρους του «συμβόλου Γηροκομείου» να είναι «σαν στο σπίτι τους».

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2023

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.

Σπύρος Χαμακιώτης

Βόλτα

Βόλτα χαράς με ταξί στη στολισμένη Αθήνα για φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Αθηνών
και μέλη των Λεσχών Φιλίας
– Πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το ΣΑΤΑ

Κ. Μπακογιάννης: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, είναι οι ρίζες και τα “φτερά” μας – Η βόλτα αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τούς προσφέρουμε»

Μία πρωτότυπη βραδινή βόλτα στη στολισμένη Αθήνα, διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών και για μέλη των Λεσχών Φιλίας του δήμουΠερισσότεροι από 120 άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν την ευχέρεια να βγουν έξω, να μετακινηθούν και να διασκεδάσουν, περιηγήθηκαν με ταξί στους δρόμους της γιορτινής πόλης και θαύμασαν από κοντά τη φωταγωγημένη Αθήνα. Η πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) και τη διαδικτυακή εκπομπή «ΤΑΞΙΝΟΜΟΙ», έδωσε τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να απολαύσουν -αυτές τις πρώτες μέρες του χρόνου- μια ξεχωριστή βόλτα που τούς έκανε να αισθανθούν χαρά και αισιοδοξία.

Στη δράση συμμετείχαν αφιλοκερδώς περισσότεροι από 70 οδηγοί ταξί, οι οποίοι παρέλαβαν τους συμμετέχοντες από τρία διαφορετικά σημεία και τούς μετέφεραν στη στολισμένη Αθήνα, περνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου, την πλατεία Ομονοίας, τη Σταδίου και καταλήγοντας στη λαμπερή πλατεία Συντάγματος. Μέσα από την άνεση του ταξί, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διαδρομή, που καθ’ όλη τη διάρκειά της συνόδευαν μοτοσικλετιστές της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: ««Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, είναι οι ρίζες και τα «φτερά» μας. Στον Δήμο Αθηναίων, τούς νοιαζόμαστε και προσπαθούμε να τούς φροντίζουμε όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες. Βασική μέριμνά μας είναι να μην αισθάνεται κανείς μόνος, κανένας χωρίς υποστήριξη και αλληλεγγύη. Οι Λέσχες Φιλίας μας είναι γεμάτες από ανθρώπους με κέφι για τη ζωή, δίνοντας και σε εμάς ένα πολύτιμο μάθημα. Για αυτήν τη βόλτα χαράς ήταν καθοριστική η συνδρομή του ΣΑΤΑ και των οδηγών ταξί της Αθήνας τούς οποίους και ευχαριστούμε πολύ διότι διέθεσαν αφιλοκερδώς τα οχήματά τους για έναν τόσο ευγενή και ουσιαστικό σκοπό. Θα το ξανακάνουμε!»

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, σε δήλωσή της τόνισε: «Είναι γεγονός ότι φέτος η στολισμένη Αθήνα έκλεψε την παράσταση. Η λάμψη και η χαρά της, ανήκουν, όμως, σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουμε την ευκαιρία να την απολαμβάνουμε καθημερινά πηγαίνοντας στις δουλειές μας ή για βόλτα με την οικογένειά μας. Σήμερα λοιπόν γίναμε μία αγκαλιά και φέραμε τη ζεστασιά και την αισιοδοξία της λαμπερής πόλης σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη σκέψη, την αγάπη μας, τη φροντίδα και τον σεβασμό μας. Στους ανθρώπους που μάς μεγάλωσαν».

Ο Δήμος Αθηναίων, αυτές τις ημέρες, βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στους ανθρώπους τους οποίους στηρίζει, φροντίζει και ενδυναμώνει όλο το χρόνο με τις δράσεις και τις υπηρεσίες του. Στόχος είναι, κάθε μέρα του χρόνου, να συνεχίσει να προσφέρει μία όλο και πιο μεγάλη αγκαλιά, μία “ομπρέλα” προστασίας σε όλες τις ευάλωτες ομάδες και φυσικά και στους ηλικιωμένους.

Γηροκομείο Αθηνών

Ανακοίνωση

Μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από ορισμένα μέλη της ΕΕΑ, με απόφαση του Προέδρου της ΕΕΑ, κ. Σπύρου Χαμακιώτη (η οποία θα τεθεί προς επικύρωση στο προσεχές Δ.Σ.), παρατείνεται η προθεσμία τακτοποίησης  των οικονομικών υποχρεώσεων των μελών της ΕΕΑ, μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Πληροφορίες – πληρωμή συνδρομών (ώρες γραφείου 08:00 -16:00) στην αρμόδια υπάλληλο κα Ουρανία Βούσουρα,  στα τηλέφωνα  2111822265, 2114117255 (εσωτ. 32)  ή  κιν. 6936816007.

Το Δ.Σ.

ΕΕΑ

Σημαντική Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία του Γηροκομείου Αθηνών «ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ»

24 Νοεμβρίου &  1η Δεκεμβρίου 2022

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας, αλλά και την ευαισθητοποίηση του προσωπικού, το Γηροκομείο Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε εκαπιδευτική ημερίδα,  με θέμα «ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ».

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΕΑ, κ. Σπύρος Χαμακιώτης  ευχαρίστησε το Τμήμα Νοσηλευτικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για τη συνεργασία του σε αυτή την πρώτη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ιδρύματός μας και ευχήθηκε, η συνεργασία αυτή να έχει και συνέχεια. Τις εργασίες του σεμιναρίου παρακολούθησε, επίσης, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., κα Ασημίνα Φαναριώτου-Μητράκου, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου, καθώς και σπουδαστές του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00-10:10: Εισαγωγή,  Κωνσταντίνος Σολδάτος, Γεν. Διευθυντής Ε.Ε.Α

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Σπύρο Χαμακιώτη

10:00-10:30:  Φροντίδα ηλικιωμένων στις δομές μακροχρόνιας φροντίδας:    προκλήσεις για τους εργαζόμενους

                        Παναγιώτα Σουρτζή, Καθηγήτρια Νοσηλευτικής της Υγιεινής της   Εργασίας, Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ

10:30-10:50: Η επικοινωνία με τον ηλικιωμένο ασθενή: μία θεραπευτική προσέγγιση

                        Πολυξένη Μαγγούλια, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ

10:50-11:10: Νοσήματα και διαταραχές συμπεριφοράς

                       Κωνσταντίνος Ρουσσάκης, Ιατρός Παθολόγος – Γηροκομείο Αθηνών

11:10-11:30: Άνοια και φροντίδα ηλικιωμένων ασθενών

Αθανασία Καζάτζα,  Ψυχίατρος ειδικευμένη στα οργανικά νοσήματα – Γηροκομείο Αθηνών

11:30-11:40: Υποχρεώσεις των εργαζομένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σύμφωνα με τον Ν. 4929/2022

                        Κωνσταντίνα Γιαννακούλα, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Προστασίας Ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών.

11:45-12:00: Συζήτηση

Γηροκομείο Αθηνών

Ανακοίνωση

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, παρακαλούνται τα μέλη της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών να τακτοποιήσουν, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022, τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σωματείο, σύμφωνα με το  άρθρο 3 του Καταστατικού.

Για πληροφορίες – πληρωμή συνδρομών αρμόδια υπάλληλος:

Ουρανία Βούσουρα,  τηλέφωνα  2111822265, 2114117255 (εσωτ. 32)

Το Δ.Σ.

Παρέμβαση Νέων

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΕΩΝ” ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με πρωτοβουλία της “Παρέμβασης Νέων”, μέλη της οργάνωσης επισκέφθηκαν το Γηροκομείο μας, την Πέμπτη 8/12/2022, όπου, με σκοπό να δώσουν κέφι και αισιοδοξία στους ηλικιωμένους μας,  στόλισαν μαζί τους ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και αντάλλαξαν ευχές εν όψει των Χριστουγέννων.

Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν και στηρίζουν την προσπάθεια του Γηροκομείου για βελτίωση των υπηρεσιών τους και δίνουν χαρά στους ηλικιωμένους φιλοξενουμένους μας.

Το site της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΕΩΝ είναι  paremvasi.gr

Leroy Merlin

Δωρεά προϊόντων και εξοπλισμού από την LEROY MERLIN στο Γηροκομείο Αθηνών

Η γνωστή εταιρεία Leroy Merlin, ανταποκρινόμενη σε σχετικό μας αίτημα, προσέφερε μια μεγάλη ποσότητα υλικών, προϊόντων και εξαρτημάτων, για την ανακαίνιση και συντήρηση χώρων του Γηροκομείου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης της εταιρείας, αντιπροσωπεία στελεχών και υπαλλήλων της Leroy Merlin, επισκέφθηκε, στις 5/12/2022, το Γηροκομείο μας, στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους ηλικιωμένους φιλοξενουμένους μας.

Γηροκομείο Αθηνών

«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» – 30 Νοεμβρίου 2022

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Ανδρέα, προστάτη του Γηροκομείου Αθηνών, έχει ως ακολούθως:

Τρίτη 29/11 ώρα 19:00’ : Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγίου Ανδρέα Γηροκομείου Αθηνών

Τετάρτη 30/11 ώρα 07:30’ : Πανηγυρική θεία λειτουργία

10:45 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων

Ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Ε.Α

Κωνσταντίνος Σολδάτος

Pin It on Pinterest