Μετά από αίτημα της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών, η Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) διοργάνωσε, στις 19 και 26/6/2024, εκπαιδευτικές ημερίδες για το νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών, πάνω σε θέματα φροντίδας και νοσηλείας ηλικιωμένων.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν η κα Μαντζώρου Μαριάννα, αναπληρώτρια καθηγήτρια γεροντολογικής νοσηλευτικής και Πρόεδρος του εκπαιδευτικού συμβουλίου της γεροντολογικής νοσηλευτικής ειδικότητας, η κα Αδαμακίδου Θεοδούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινοτικής νοσηλευτικής και κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, η κα Αποστολάρα Παρασκευή, επίκουρη καθηγήτρια κοινοτικής νοσηλευτικής, Διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου κατ’ οίκον νοσηλείας με έμφαση στη δια πολιτισμική φροντίδα υγείας και η κα Κορέλη Αλεξάνδρα, επίκουρη καθηγήτρια περιεγχειρητικής νοσηλευτικής.
Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Σολδάτος, προλογίζοντας το πρόγραμμα, ευχαρίστησε τις καθηγήτριες του ΠΑΔΑ, για την πρωτοβουλία τους να προετοιμάσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το νοσηλευτικό προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία του ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αφού οι σπουδαστές/τριες του τμήματος νοσηλευτικής εκπαιδεύονται, πρακτικά, στις ΜΦΗ του Γηροκομείου.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν και νοσηλεύτριες του ΙΑΣΩ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γηροκομείου Αθηνών, πάνω σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.