ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΑΘΗΝΩΝ

Γηροκομείο Αθηνών

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησε, τη Δευτέρα το πρωί (17/06/2024) ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας. Τον κ. Δούκα υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο ίδρυμα ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Χαμακιώτης, συνοδευόμενος  από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Κωνσταντίνο Σολδάτο και υπηρεσιακά στελέχη της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών.

Ο κ. Δούκας περιηγήθηκε στους χώρους, τις υποδομές  και τις πτέρυγες φιλοξενίας και συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους στο Γηροκομείο Αθηνών. Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για τη εν γένει λειτουργία και τις προοπτικές του ιδρύματος. Επίσης επισκέφθηκε τον χώρο του κήπου, όπου ηλικιωμένοι τρόφιμοι συμμετείχαν στο φύτεμα του  θεραπευτικού λαχανόκηπου, με τη βοήθεια γεωπόνων του Δήμου Αθηναίων, με επικεφαλής την κα Ελισάβετ Μπαριάνη, προϊσταμένη του τμήματος Ανθεκτικότητας του Δ.Α. και στελεχών εθελοντικής οργάνωσης Fusilli (urban food planning).

Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στο Γηροκομείο Αθηνών και υποσχέθηκε την αμέριστη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων στο έργο της Διοίκησης. Ως συμβολική κίνηση, ο κ.  Δούκας φύτεψε ένα εξωτικό δέντρο (γιακαράντα), στον χώρο, προκειμένου να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του ιστορικού ιδρύματος.

Παρόντες στην επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Νίκος Χρυσόγελος, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΜ Α.Ε, κ. Μαρινάκης, ο Σύμβουλος Ταμίας κ. Άγγελος Λέντης, οι Πρόεδροι των Επιτροπών του Δ.Σ., καθηγήτριες της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κες Βάσω Γεννηματά και Ασημίνα Μητράκου, ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας κ. Αλέξανδρος Παπατσώρης μαζί με Δικηγόρους της Υπηρεσίας, καθώς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του ιδρύματος.

Pin It on Pinterest