Δελτίο Τύπου – Έγκριση του απολογισμού της ΕΕΑ

Γηροκομείο Αθηνών

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της υιοθέτησης δυναμικής  πολιτικής για ενδυνάμωση και στήριξης των δομών  και των υπηρεσιών  φροντίδας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, πέραν του  δικτύου παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης προς τους δημότες της ευπαθούς αυτής ομάδας, έχει υπό την εποπτεία του την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο, η  οποία παρέχει και διασφαλίζει στους άπορους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ένα ασφαλές περιβάλλον αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στις 28-08-2023 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ο οικονομικός Απολογισμός των χρήσεων 2021, 2022 και α΄ εξαμήνου 2023 της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο.

Η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο, μετά από δέκα και πλέον έτη, εισήλθε σε στάδιο εξυγίανσης των οικονομικών της.

Η νέα Προσωρινή Διοίκηση, που διορίσθηκε με την 1483/04-05-2022 απόφαση του Δ.Π.Α μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενέταξε επιτυχώς το Γηροκομείο στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 4262/2014 περί εξυγίανσης προνοιακών φορέων.

Η ελπίδα για την διάσωση του ιστορικού Γηροκομείου Αθηνών  έγινε πράξη και σηματοδότηση, για μια νέα αρχή μεγάλης προσφοράς στην κοινωνία. Τα χρέη του ρυθμίσθηκαν, οι εργαζόμενοι πληρώνονται ως ορίζει ο νόμος,  η εργασιακή ειρήνη επιτεύχθηκε και οι τρόφιμοι  απολαμβάνουν τη φροντίδα που τους αρμόζει σ΄ ένα περιβάλλον όμορφο, καθαρό με τις βέλτιστες παροχές.

Ο Δήμος Αθηναίων αρωγός στην προσπάθεια αυτή, επαγρυπνά και ενδυναμώνει τη δυναμική προσπάθεια της Διοίκησης με κάθε τρόπο ώστε το Γηροκομείο Αθηνών  αποτινάσσοντας το αμαρτωλό παρελθόν του να  θα συνεχίσει να γράφει ιστορία και να προσφέρει τα μέγιστα στους απόμαχους της ζωής.

Pin It on Pinterest