ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ GREEK AMERICA FOUNDATION ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Γηροκομείο Αθηνών

Στο πλαίσιο της δράσης του Ελληνο-Αμερικανικού ιδρύματος Greek America Foundation, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα έξι νεαρά κορίτσια, Ελληνοαμερικανικών οικογενειών. Το πρόγραμμα φιλοξενίας τους περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, εθελοντική δράση των νεαρών Αμερικανίδων στον  χώρο του Γηροκομείου Αθηνών. Τα νεαρά κορίτσια έκαναν συντροφιά στους ηλικιωμένους τρόφιμους του γηροκομείου, συζήτησαν μαζί τους, συμμετείχαν σε προγράμματα αναψυχής και ομόρφυναν τον χώρο των περιπτέρων, φυτεύοντας λουλούδια.

Τις νεαρές εθελόντριες συνόδευσαν ο ιδρυτής του οργανισμού, κ. Gregory Pappas και η επικεφαλής του κλιμακίου στην Ελλάδα, κα Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Κατά την άφιξή τους, υποδέχθηκαν τους ξένους επισκέπτες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Σπύρος Χαμακιώτης μαζί με τον Γενικό  Διευθυντή, κ. Κωνσταντίνο Σολδάτο. Παρόντες ήταν και ο πρώην Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, κ. Robert Peek με τη σύζυγό του, ο οποίος είχε ουσιαστική συμβολή στον προγραμματισμό της δράσης.

Ο κ. Χαμακιώτης ενημέρωσε τους επισκέπτες για την ιστορία, την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές του ιστορικού ιδρύματος και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της διοίκησης για την εξυγίανση και την αναγέννηση του Γηροκομείου Αθηνών. Επισήμανε την  ουσιαστική συμβολή του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, στην όλη επιτυχία του έργου που επιτελέσθηκε.

Από την πλευρά του ο κ. Gregory Pappas, ευχαρίστησε για τη θετική ανταπόκριση  του Γηροκομείου, στο εθελοντικό πρόγραμμα της οργάνωσής του,  δήλωσε ενθουσιασμένος με τις εγκαταστάσεις και τις προοπτικές του ιδρύματος και σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, σε διάφορα επίπεδα και στο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των νεαρών εθελοντριών, παρατέθηκε γεύμα εργασία στις νεαρές εθελόντριες, στο οποίο παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Κατερίνα Γκαγκάκη. Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου και η κα Αντιδήμαρχος, προσέφεραν μικρά συμβολικά δώρα στις νεαρές Αμερικανίδες, ώστε να θυμούνται την εθελοντική τους προσφορά στο Γηροκομείο Αθηνών.

Pin It on Pinterest