Από την επίσημη σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου – Αναφορά στο Γηροκομείο Αθηνών

Γηροκομείο Αθηνών

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Προέδρου αυτής, Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προκειμένου να τιμήσει με την υψηλή παρουσία του και να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό ετών (1923-2023) από την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού της υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ».

Κατά την άφιξή του στον Διεθνή Αερολιμένα “Ελ. Βενιζέλος” των Αθηνών, το μεσημέρι της Τρίτης, 10 Οκτωβρίου 2023, τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Προέδρου αυτής οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως ο Εξοχ. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε στο κατάλυμά του τον Εξοχ. Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George Tsunis, με τον οποίο συζήτησε επίκαιρα ζητήματα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου, Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Το βράδυ, ο Παναγιώτατος παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ιδίου και του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου “Παναγία η Παμμακάριστος”, με τη συμμετοχή Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και άλλων Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα για το ως άνω Συνέδριο.

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αθηνών, όπου τον υποδέχθηκαν θερμά ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Pin It on Pinterest